پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۵:۴۹:۵۱
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ /
2023 / 02 / 06 ( 2023 / Monday / February )
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
This search form (with id 1) does not exist!
پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
  • پ
کد خبر: 2004
غذاهای محلی نجف آباد
تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۶:۰۸
نویسنده خبر: هفته نامه دیباگران
811 بازدید
۰
0
3

آش رشته

آش رشته یکی از غذاهای مورد علاقه تمامی ایرانیان است. در نجف آباد نیز این غذاهای محبوب به روش و سبک خاصی طبخ می شود. مخصوصا در زمستان که از کدو سفید برای خاصیت ویژه آن در این آش استفاده می کنند. مواد لازم آش رشته  لوبیا چیتی : ۱ پیمانه نخود : ۱ پیمانه […]

آش رشته
بزرگنمایی تصویر


آش رشته یکی از غذاهای مورد علاقه تمامی ایرانیان است. در نجف آباد نیز این غذاهای محبوب به روش و سبک خاصی طبخ می شود. مخصوصا در زمستان که از کدو سفید برای خاصیت ویژه آن در این آش استفاده می کنند.

آش رشته


مواد اولیه آش رشته

مواد لازم آش رشته

  •  لوبیا چیتی : ۱ پیمانه
  • نخود : ۱ پیمانه
  • عدس : ا پیمانه
  • لوبیا سفید : ا پیمانه
  •  سبزی آش : ( تره جعفری ، گشنیز ، شوید ، اسفناج ) : ۲ کیلو گرم
  • آرد گندم : ۲ قاشق غذاخوری * کدو خرد شده : ۲ پیمانه
  •  رشته آشی : ا بسته
  • روغن : به مقدار لازم
  •  پیاز داغ : ۲ لیوان * سیرداغ : ۱ لیوان
  •  کشک : برای تزئین روی آش به مقدار لازم
  •  زردچوبه، ادویه ، نمک و نعنا خشک: به مقدار لازم

طرز تهیه آش رشته :

  •  حبوبات را از روز قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ آن به خوبی گرفته شود.
  •  سبزی آشی را پاک کرده شسته و بعد از آبکشی خرد کرده تا آماده شود.
  •  کدو سفید را هم پوست گرفته و به شکل مربع خرد می کنیم.
  •  نخود و لوبیا را باهم درون قابلمه ریخته و می گذاریم که خوب پخته شود.
  •  عدس را در قابلمه ای جداگانه می گذاریم که پخته شود.
  •  پیاز داغ و سیر داغ را در تابه جداگانه سرخ می کنیم.
    کمی زردچوبه و نعنا خشک را اضافه می کنیم.
    بعد از آماده شدن کنار می گذاریم.
  • یک قابلمه بزرگ را روی اجاق گذاشته و آب داخل آن می ریزیم.
    تا جوش بیایی کدو سفید خرد شده را اضافه می کنیم که کمی پخته شود.
    بعد سبزی خرد شده را اضافه می کنیم تا پخته شود.
  •  در مرحله بعد آرد را همراه با کمی زردچوبه و آب مخلوط کرده.
    و به آش خود اضافه می کنیم.
    بعد از دو تا جوش خوردن رشته آشی را کم کم اضافه می کنیم.
    بعد پیاز و سیر داغ را اضافه کرده کمی که جوش خود حبوبات را به آن اضافه می کنیم.
    و اجاق را کم می کنیم تا آش جا بیفتد بعد از نیم ساعت آش ما آماده سرو می باشد.
  •  و بعد از آماده شدن با کشک و پیاز و سیر داغ تزیین می کنیم .

نکات پخت آش رشته :

  •  قابلمه باید کمی بزرگ باشد تا فضای کافی برای مواد داشته. و کمی بزرگتر از حجم آش رشته باشد که رشته ها به هم نچسبدو خمیر نشود.
  •  حتما حبوبات را از روز قبل خیسانده و ۲ تا ۳ بار آب آن را عوض کنید تا بعد از سرو دچار نفخ نشوید.
  •  سبزی آش رشته باید بدون ساقه باشد و کمی درشت خرد شود تا آش زیباتر باشد.
  •  سعی کنید از رشته آشی مرغوب و خوب استفاده کنید.
  •  روغن در آش رشته باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می کند.
  •  کشک را برای تزیین استفاده می کنیم بهتر است. قبل از استفاده با کمی آب بجوشد از نظر سلامتی و بهداشت.
  •  برای درست کردن پیاز داغ و سیر داغ ایتدا پیاز را با ۲ فاشق غذاخوری تفت می دهیم. کمی که نرم شد سیر را اضافه می کنیم بعد زردچوبه و نعنا سریع اجاق را خاموش می کنیم تا نعنا نسوزد.
  •  زمانی آش جا می افتد که لعاب رقیقی روی آش را بگیرد .
  •  در زمان پخت کدو دقت کنید که له نشود و شکل خود را از دست ندهد.
  •  اگر دوست داشته باشید می توانید لوبیا چشم بلبلی که به لوبیا نجف آبادی معروف است را هم اضافه کنید

خواص آش رشته با کدو سفید :

  •  مواد اضافه شده دارای ماده مغذی از انواع ویتامین ها گرفته تا املاح ، پروتیین ، کربوهیدارات ، فیبر می باشد .
  •  کدو سفید هم که خاصیت زیادی دارد از جمله برای کاهش کلسترول ، ضد افسردگی ، کاهش و درمان بیماری آسم به کار می رود.

این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره هشتاد و پنجم به چاپ رسیده است.

با دیگر غذاهای محلی نجف‌آباد آشنا شوید

از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید

برچسب های :
​
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی دیباگران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما
    لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    خبرهای غذاهای محلی نجف آباد
    • پربازدیدترین ها
    • آخرین خبرها
    • خبرهای مرتبط
    اگردک
    کماج
    گداخته
    گوشت و شوید
    کباب گوشت شتر با سیخ انجیر
    آماج کدو سفید
    کوفته
    شوربا
    آش کلوچه
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    کدو حلوایی ، تنبل پر خاصیت
    آبگوشت غوره
    کماج
    گندی
    گوشت و به
    ته حلوا
    کباب شامی
    کوفته
    آش رشته
    قورمه سیب
    گوشت و شوید
    تاس کباب
    گوشت و به
    آبگوشت لپه
    طرز تهیه کله جوش نجف آبادی
    آش کلوچه
    کلم پلو
    کشک و بادمجان
    قورمه به
    جغور بغور
    پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
    • خانه
    • هفته نامه چاپی
    • هفته نامه الکترونیکی
    • مصاحبه
    • نجف آباد شهر من
    • اینجا همه چی درهمه

    کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای ( هفته نامه دیباگران ) محفوظ می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک فعال به مطلب مجاز می باشد


    طراحی و توسعه : کاشمروب . IR