کدو حلوایی یا کدو تنبل یک محصول و میوه پاییزی و زمستانی است. کدو حلوایی دارای طعم دلپذیری و سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها و انتی اکسیدان و فیبر است. کدو تنبل خاصیت آنتی اکسیدانی فوقالعاده ای دارد که از بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری می کند. از جمله خواص دیگر کدو تنبل […]
کدو حلوایی یا کدو تنبل یک محصول و میوه پاییزی و زمستانی است. کدو حلوایی دارای طعم دلپذیری و سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها و انتی اکسیدان و فیبر است. کدو تنبل خاصیت آنتی اکسیدانی فوقالعاده ای دارد که از بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری می کند.
از جمله خواص دیگر کدو تنبل می توان به بهبود سلامت قلب، چشم، کاهش فشار خون بالا، لاغری، تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی اشاره کرد همچنین کدو حلوایی برای زنان باردار و کودکان نیز بسیار مفید است.
از جمله غذاهای سنتی و خوشمزه نجف آباد در زمستان آش کدو حلوایی و خورش آن است.
حبوبات ذکر شده را چند ساعت خیس کنید و سپس آن ها را بپزید. بلغور گندم را نیز با ۴ پیمانه آب روی حرارت متوسط با درب باز اجازه دهید بپزد و نرم شود. در قابلمه دیگری آب را به جوش آورید و سپس سبزی آش و کدوی خرد شده را به آن اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه هم اضافه کنید و بگذارید سبزی و کدو با حرارت متوسط بپزند و نرم شوند. (در صورت دلخواه می توانید به جای اینکه کدو را بپزید آن را جداگانه با پیاز تفت دهید و در مراحل آخر پخت آش به آن اضافه کنید).
بعد از اینکه سبزی و کدو پخته شد، حبوبات پخته شده و بلغور را به آن ها اضافه کنیدو حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.
در پایان نیمی از پیاز داغ را در آش بریزید و نمک و فلفل را به مقدار دلخواه به آن اضافه کنید. سپس حرارت را خاموش کنید و آش کدو حلوایی را در ظرف سرو بکشید و پیاز و نعنا داغ تزیین کنید. نوش جان!
زهرا طاهری
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره نود و پنجم به چاپ رسیده است.
با دیگر غذاهای محلی نجفآباد آشنا شوید
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید