پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۶:۱۱:۲۳
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ /
2023 / 02 / 06 ( 2023 / Monday / February )
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
This search form (with id 1) does not exist!
پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
  • پ
کد خبر: 2408
غذاهای محلی نجف آباد
تاریخ: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۶:۵۰
نویسنده خبر: هفته نامه دیباگران
3427 بازدید
۰
0
5

کماج

 کماج  کماج یه زمانی از ابهت خاصی برخوردار بوده است. که به صورت تحفه هایی بوده که خانواده عروس برای خانواده داماد پیشکش می کردند. اگر پای صحبت های ییرزن های مجلس نشسته باشی می شنوید که از کماج هایی که خودشان توی مطبخ لای خل میکردن به چه شیرینی یاد می کنند. توضیح خل: […]

کماج
بزرگنمایی تصویر


 کماج 

کماج یه زمانی از ابهت خاصی برخوردار بوده است. که به صورت تحفه هایی بوده که خانواده عروس برای خانواده داماد پیشکش می کردند. اگر پای صحبت های ییرزن های مجلس نشسته باشی می شنوید که از کماج هایی که خودشان توی مطبخ لای خل میکردن به چه شیرینی یاد می کنند.

توضیح خل: آتش مطبخ  را با کاه درست می کردند کاغذی را با چوب کبریت آتش زده روی کاه ها انداخته و مثل تخمه که بو می دهند کاه ها را با قلاب زیر و رو کرده آتش که گرفت با قلاب کوبیده و نرم می کنند و کماج دان را زیر کاه ها قرار داده به صورتی که آتش همه جای کماج دان را بگیرد.

کماج


مواد اولیه کماج

مواد لازم نان کماج نجف آبادی

  • شیر : ۲ لیوان
  • آب : ۱ لیوان
  • تخم مرغ : ۶ عدد
  • شکر : ۱٫۵ لیوان
  • روغن مایع ۳/۱ لیوان
  • مایه خمیر : ۳ قاشق غذاخوری
  • آرد : ۹  لیوان
  • بادام و گردو و کنجد ( به مقدار لازم )
  • زعفران : ۱ قاشق چایخوری

 

دستور تهیه کماج

  • ابتدا نیم لیوان شکر و ۳ قاشق خمیر مایه را با آب ولرم خوب مخلوط می کنیم خمیر نسبتاً شلی به دست می آید این خمیر را در جای گرمی قرار داده تا مایه خمیر عمل کند و خمیر ور بیاید یاید اینقدر صبر کنید تا حباب هایی در خمیر ایجاد شود و بالا بیاد و کاملا سبک شود.
  • در مرحله بعدی تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه شکسته و با همزن خوب بزنید بعد شکر و شیر و روغن را اضافه کرده و خوب هم بزنید و بعد خمیر ور آمده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود آرد الک شده را اضافه می کنید و تا جایی اضافه می کنید که خمیر به دست نچسبد روی خمیر را پوشانده و در جای نسبتاً گرمی قرار می دهید و روی آن را با پتو بپوشانید.
  • در این مرحله مغزیجات را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم .
  • بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد و حفره هایی درون آن ایجاد شد کف سینی را چرب کرده و خمیررا داخل آن ریخته روی آن را با برس زرده تخم مرغ مالیده و روی آن را با کنجد و مغر بادام و گردو تزیین کرده ودر فر از قبل گرم شده ( از نیم ساعت قبل فر را روشن کنید) با دمای ۱۸۰ درجه به مدت بیست دقیقه قرار داده و بعد گریل را روشن کرده تا روی آن طلایی شود .

نکات پخت کماج

  • می توانید از چانه نانوایی در کنار مایه خمیر استفاده کنید تا بهتر شود.
  • در صورت تمایل می توانید زیره نیز به مواد خمیر اضافه کنید.

این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره نود و چهارم به چاپ رسیده است.

با دیگر غذاهای محلی نجف‌آباد آشنا شوید

از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید

برچسب های :
​
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی دیباگران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما
    لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    خبرهای غذاهای محلی نجف آباد
    • پربازدیدترین ها
    • آخرین خبرها
    • خبرهای مرتبط
    اگردک
    کماج
    گداخته
    گوشت و شوید
    کباب گوشت شتر با سیخ انجیر
    آماج کدو سفید
    کوفته
    شوربا
    آش کلوچه
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    کدو حلوایی ، تنبل پر خاصیت
    آبگوشت غوره
    کماج
    گندی
    گوشت و به
    ته حلوا
    کباب شامی
    کوفته
    آش رشته
    قورمه سیب
    گداخته
    آماج کدو سفید
    کباب شامی
    اگردک
    کدو حلوایی ، تنبل پر خاصیت
    قورمه به
    یتیمچه
    کوفته
    دلمه برگ مو
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
    • خانه
    • هفته نامه چاپی
    • هفته نامه الکترونیکی
    • مصاحبه
    • نجف آباد شهر من
    • اینجا همه چی درهمه

    کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای ( هفته نامه دیباگران ) محفوظ می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک فعال به مطلب مجاز می باشد


    طراحی و توسعه : کاشمروب . IR