کوفته نجف ابادی کوفته یکی از غذا های اصلی و قدیمی ایرانی می باشد که انواع مختلفی دارد. کوفته تبریزی از همه معروف تر و پرطرفدارتر است اما در شهرهای دیگر نیز به روش های مختلفی طبخ می شود و لذیذ است. در نجف آباد نیز با سبک و روش خاصی طبخ می شود و […]
کوفته یکی از غذا های اصلی و قدیمی ایرانی می باشد که انواع مختلفی دارد. کوفته تبریزی از همه معروف تر و پرطرفدارتر است اما در شهرهای دیگر نیز به روش های مختلفی طبخ می شود و لذیذ است. در نجف آباد نیز با سبک و روش خاصی طبخ می شود و در روز عید نوروز و شب یلدا یکی از غذاهای سنتی محسوب می شود.
طرز تهیه کوفته
سبزی های معطر را مانند ترخون، مرزه و نعناع و تخم مرغ را به مواد گوشتی اضافه می کنیم. و آن را حسابی ورز می دهیم تا مواد به خوبی به هم بچسبد. مواد کوفته کاملا باید یکدست و چسبنده باشد.
مواد آماده شده را به اندازه یک پرتقال برداشته و در وسط آن به دلخواه پیاز داغ، گردو، کشمش، قیسی، آلوچه خشکه می گذاریم. و خوب ورز داده و به شکل کره در می آوریم و کنار می گذاریم تا مواد سوپ آن را آماده کنیم.
دو تا از پیازها را پوست گرفته و ریز خرد می کنیم.و با مقداری روغن تفت داده تا طلایی رنگ شود. قابلمه ایی باید انتخاب کنیم که بزرگ باشد. و گنجایش کوفته ها را داشته باشد. مقداری از پیاز داغ برای وسط کوفته ها کنار می گذاریم.
مقدار کمی از برنج نیمدانه تقریبا نصف آن را به آب اضافه می کنیم تا پخته شود و لعاب بدهد. سبزی کوفته شمال تره، جعفری،گیشنیز و شنبلیه را ریز خرد کرده. و اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا پخته شود.
به مابقی پیاز داغ ها نمک و زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت می دهیم سپس آب به قابلمه اضافه می کنیم تا جوش بیاید.
کوفته هایاماده شده را به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا به خوبی پخته شوند.در زمان اضافه کردن کوفته شعله گاز باید زیاد باشد.اما بعد برای مغز پخت شدن باید شعله گاز را کم کنیم. البته فراموش نکنید در ابتدا نباید کوفته ها را هم بزنید زیرا باعث وا رفتن کوفته می شود. بنابراین طوری تنظیم کنید که کوفته ها در قابلمه جوری قرار دهید که در کنار هم قرار گیرند و روی یکدیگر نیفتند.
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره هشتاد و ششم به چاپ رسیده است.
با دیگر غذاهای محلی نجفآباد آشنا شوید
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید