گداخته گداخته یک غذای بسیار مقوی با مزاج گرم می باشد. و در شهرستان نجف آباد برای تقویت افراد بیمار و زنان تازه زا استفاده می شود. گداخته از خانواده کاچی هاست و به خاطر استفاده از مواد مغذی فراوان داخل آن برای کم خونی و ضعف بدن بسیار مناسب است.و خواص بسیار زیادی دارد […]
گداخته یک غذای بسیار مقوی با مزاج گرم می باشد. و در شهرستان نجف آباد برای تقویت افراد بیمار و زنان تازه زا استفاده می شود. گداخته از خانواده کاچی هاست و به خاطر استفاده از مواد مغذی فراوان داخل آن برای کم خونی و ضعف بدن بسیار مناسب است.و خواص بسیار زیادی دارد همچنین بسیار نیروزا و نیرو بخش است.
مواد اصلی این غذای سنتی و خوشمزه خرما خارک یا همان خرما خرک و نارگیل است.
به میوه نرسیده خرما خارک و یا خرک می گویند. این نوع خرما هر چند شیرینی زیادی مانند رطب یا خرما ندارد. اما چون املاح بالا، ارزش غذایی و دارویی و درمانی زیادی دارد.
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره هفتاد و چهارم به چاپ رسیده است.