یکی از غذاهای سنتی و لذیذ شهرستان نجف آباد آبگوشت لوبیا و به یا همان گوشت و به است. که به آن گوشت و به می گویند. و به دلیل اینکه هم به و هم لوبیای آن درباغ های نجف آباد کشت می شود یک آبگوشت محلی محسوب می شود. مواد لازم برای گوشت و […]
یکی از غذاهای سنتی و لذیذ شهرستان نجف آباد آبگوشت لوبیا و به یا همان گوشت و به است. که به آن گوشت و به می گویند. و به دلیل اینکه هم به و هم لوبیای آن درباغ های نجف آباد کشت می شود یک آبگوشت محلی محسوب می شود.
ابتدا گوشت را در قابلمه ریخته و بازردچوبه کمی می جوشانیم.سپیس آب آن را خالی کرده و مجدد با لوبیا ، پیاز ریز شده و زردچوبه و نمک و فلفل در قابلمه ریخته و حدود ۵ الی ۶ برابر حجم مواد آب اضافه می کنیم . بعد از جوش آمدن آب درب قابلمه را گذاشته و روی شعله ملایم قرار داده تا پخته شود .
این آبگوشت را اگر در قابلمه مسی یا سنگی بپزیم طوری که به آرامی پخته شود بسیار لذیذ خواهد بود. و یکی از رموز خوشمزه تر شدن این غذا همین است. کمی که گوشت نرم شد به را خرد کرده و به غذا اضافه می کنیم. در ظرفی جداگانه بلغور و خرده برنج را پخته تا به خوبی نرم شود. و بعد که گوشت و لوبیا خوب پخته شد برای لعاب انداختن بلغور و خرده برنج را اضافه می کنیم.
در آخر رب گوجه فرنگی را هم اضافه می کنیم. غذای ما بعد از زمان ۳ الی ۴ ساعت به خوبی جا افتاده و روغن انداخته و آماده است. در این مرحله آب آبگوشت را جدا کرده و بقیه مواد را با گوشت کوب بکوبید ، غذای ما آماد سرو می باشد. این غذا با ترشی مخصوصا ترشی بادمجان و یا سبزی تازه بسیار دلچسب می باشد . نوش جانتان
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره نود و یکم به چاپ رسیده است.
با دیگر غذاهای محلی نجفآباد آشنا شوید
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید